header-photo

FAQ

 

Jeg har aldrig siddet  på en hest før, men ville så gerne ride du i naturen. Er det muligt?
Vi tilbyder specielle (rolige) landtoure til begyndere og lidt øvede ryttere. Før turen starter får rytterne en instruktion i hvordan man rider og kan prøve at omsætte det direkte. Bagefter begynder turen direkte – Du vil se: Det bliver en fantastik oplevelse!

Hvordan tilmelder jeg mig en tur?
Der er tre muligheder: Kom personligt forbi og tilmeld dig. Naturligvis kan du også ringe til os i åbnigstiderne. Eller du sender en email og aftaler en turtermin.

Hvornår skal jeg tilmelde mig til en tur?
Specielt i sommermånederne skulle man tilmelde sig tidligt. 2-3 dage før plejer at være nok til at kunne ride ud på den ønskede dag. Men for det meste kan man godt få en ridetermin til den næste dag (afhænger af sæsonen).
Spørg i hvert fald efter, det kan tit være, at der er nogle pladser ledige på den samme dag!
Hvis I er flere, der vil ride sammen, tænk på, at der er en deltager-begrænsning per tur. Jo større holdet er, der gerne vil ride sammen, jo tidligere skulle I tilmelde jer.

Hvorfor skal jeg tilmelde mig til en ridetur eller baneføringen?
Det er vigtigt for os, at hestene får deres pause mellem turene til at slappe af og bare være heste. Vi planlægger nøjagtig hestenes pauser og passer på, at ingen hest bliver overanstrenget.

Rider begyndere og øvede ryttere sammen på en tur?
Under normale omstændigheder rider begyndere og øvede ryttere i adskilte grupper. Men hvis det ønskes, kan begyndere og øvede ryttere tilmelde sig sammen til en landtur (fx en slags familie-tur). Sig det når I tilmelder jer. Turen tilpasses altid til niveauet af den mindst øvede rytter i gruppen.

Hvor længe rides på turene?
Landturene til begyndere og øvede ryttere varer ca. 1 time. Strandturene plejer at vare ca. 1 ½ time. Vi tilbyder også længere ture (2-3 timer).

Tilbyder I også længere ture?
Hvis der er behov for det tilbyder vi også 2-3 timers ture. Spørg efter. Der plejer at være en længere tur om torsdagen i sommersæsonen

Hvad kosten en tur?
En time koster 250 DKK. En 1½ times strandtur koster altså 375 DKK.

Hvem leder turene?
Vore ture føres af erfarne ryttere. Enten gør vi det selv, eller nogle, som vi kender personligt i mange år. De kender ikke bare området meget godt, men også hestene.

Hvornår finder landturene sted?
Landturene kan finde sted på alle dage (undtagen lørdag= lukket). Turene plejer at være om formiddagen/middagen eller eftermiddagen.
Man skal altid tilmelde sig før.

Hvornår finder strandturene sted?
Fra maj til efteråret kan strandturene finde sted på alle dage om eftermiddagen eller aftenen (undtagen om lørdagen= lukket).
Udenfor sæsonen kan terminerne aftales individuelt.
Man skal altid tilmelde sig før.

Jeg har tilmeldt mig til en tur kl. 14.30 (fx). Hvornår skal jeg være hos jer?
Kom tidligt kl. 14:30 til os. Så fordeler vi hestene afhængig af rytteres ridekundskab. I henter hestene fra marken, strigler, sadler og trenser dem. Hvis I er uøvede i det, får I selvfølgelig hjælp. Turen begynder så ca. kl. 15:00.
Indregn altså ca. ½ time mere tid til forberedning af hestene.

Tilbyder I også rideundervisning?
Nej, vi tilbyder ikke rideundervisning, men udelukkende ture, som ledes af en erfaren ryttere, til både begyndere og øvede ryttere.
Men hver rytter får rideinstruktioner og en individuel ridebeskrivelse til hesten, som han/hun skal ride, før turen begynder.
Videregående får alle nye mulighed til at prøve hesten på banen og nogle tips.

Jeg kan ride skridt, trav og galop sikkert. Er jeg erfaren nok til at deltage i en strandtur?
I dette tilfælde anbefaler vi at tilmelde sig til en normal landtur først og meddele os ønsket om at ride på en strandtur. Efter landturen kan turlederen vejlede dig, om du er erfaren nok til en strandtur.

Jeg skal desværre afrejse tidligere end planlagt, men har et termin til en tur. Hvad skal jeg gøre?
Vær så venlig og kontakt os hurtigst mulig (kom forbi, ring eller skriv en email). Så kan vi tilbyde din plads på turen til andre ryttere.

Det regner. Finder turen sted alligevel?
Ja, vi rider også i regnvejr. Men hvis der er uvejr (torden, etc) rider vi naturligvis ikke.
Du kan godt ringe i sådan et tilfælde og spørge.

Jeg har desværre ingen rideudstyr (ridebukser, ridestøvler, ridehjelm, …) med på ferie. Kan jeg deltage i en tur alligevel?
Selvfølgelig. Vi udlejer ridehjelme gratis. Ellers anbefaler vi at have lange bukser og faste sko på.

Hvad betyder tallene (fx 1992 ved Vignir) på hestebillederne?
Årstallene ved siden af hestenavne på fotoerne giver besked om hestens fødselsår. Vignir er altså født i 1992, dvs at han i 2010 er 18 år gammel.

For resten er 30-35 år ikke en sjældenhed hos islandske heste.

Er jeg som voksen ikke for tung til de relativt små islandske heste?
Takket være deres robuste, kraftige kropsbygning er det intet problem for islandske heste at
bære også voksne op til 90 kg.

Jeg har et andet spørgsmål - Hvor finder jeg svar?
Ring eller skriv en mail. Vi svarer gerne på dine spørgsmål!